Lelaki Sakit Kanser Kahwin Kekasih Dalam Masa 24 Jam

SEORANG lelaki yang menghidap kanser tahap empat mampu berkahwin dengan kekasihnya dalam satu majlis yang istimewa.

Ray Kershaw, 63, merancang untuk berkahwin dengan teman wanitanya, Tracy Brooks, 45, tahun depan, tetapi terpaksa mempercepatkan rancangannya selepas disahkan menghidap barah pada Mac.

Perkahwinannya itu diadakan dengan bantuan orang-orang yang tidak dikenali di Springhill Hospice di Rochdale.

Semuanya diatur dalam masa 24 jam, dengan bantuan badan amal Gift of a Wedding. Majlis berlangsung tanpa sebarang masalah.

Penganjur perkahwinan berusaha mencari derma untuk majlis tersebut, yang sepatutnya berlangsung pada 2 Jun.

Tetapi disebabkan keadaan kesihatan Kershaw mula merosot, perkahwinan itu diadakan seawal 20 Mei.

Beberapa jam selepas merayu sumbangan, ramai yang bersetuju untuk menawarkan sumbangan seperti kereta, bunga, venue, kek, dan segala-galanya yang diperlukan untuk perkahwinan.

Kershaw dan Tracy kemudian berkahwin dalam satu majlis bergerak, yang hanya dihadiri oleh saudara terdekat, rakan-rakan dan kakitangan hospital.

Pengapit dan anak saudara pengantin, Melissa King berkata pasangan itu sangat terharu dengan semua orang yang bermurah hati menjayakan majlis ini.

“Ray dan Tracy tahu kanser ini adalah terminal, jadi apa yang mereka mahu hanyalah berkahwin,” katanya.

Apa yang dilakukan badan amal ini adalah luar biasa. Mereka bersengkang mata siang dan malam demi memastikan majlis perkahwinan dapat diadakan.

“Saya tahu Tracy dan Ray sangat berterima kasih kepada semua. Kami sukat untuk percaya ramai yang sudi menderma dalam masa yang singkat.” – MEN

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.