Facebook Palsu Hentam Afifah Nasir

PANTANG ada peluang, maka muncullah pihak yang ingin mengambil kesempatan untuk menghangatkan lagi kontroversi dengan mewujudkan akaun Facebook palsu bagi menghentam Afifah Nasir.

Hasil pemerhatian mStar Online, akaun tersebut diwujudkan sejak Jumaat lalu dan sehingga artikel ini ditulis ia telah pun mempunyai leih 33,000 pengikut.

Menerusi akaun itu, beberapa siri foto Afifah yang dipercayai dicedok daripada Instagram miliknya dimuat naik dengan kapsyen yang berbaur provokasi dan seolah-olah mempersendakan kontroversi yang sedang melanda namanya ketika ini.

Lebih mengejutkan, setiap gambar yang dimuat naik mendapat perhatian pengikut akaun itu yang menurunkan ratusan komen selain ia dikongsi secara meluas.

 

Rata-rata pengikut juga mengambil kesempatan meluahkan perasaan tidak berpuas hati selain memaki hamun adik kepada aktres Anzalna Nasir itu dengan pelbagai tuduhan dan gelaran selepas namanya dikaitkan senbagai punca rumah tangga penyanyi Aliff Aziz dan isteri, Bella Astillah berantakan.

 

Akaun palsu yang diwujudkan oleh pihak tidak bertanggungjawab menggunakan nama Afifah Nasir.

Marah benar nampaknya netizen terhadap Afifah walaupun rata-rata tidak mengetahui situasi sebenar yang menimpa pelakon itu dan berterusan meninggalkan komen dan kritikan pedas terhadapnya!

Bagaimanapun ada juga pengikut yang meminta tidak terus menjatuhkan hukum kepada Afifah selagi tuan badan tidak tampil menjelaskan situasi sebenar.

Dunia hiburan pada Jumaat lalu dikejutkan dengan berita apabila Aliff  ditahan pihak polis selepas didakwa mencederakan Bella atau Dayang Nabellah Awang Astillah dalam sebuah kelab karaoke di Taman Shamelin, Cheras pada Khamis lalu.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.30 petang itu, Bella, 23, bersama ibunya dikatakan mencari Aliff dan mendapati dia bersama seorang wanita di pusat hiburan berkenaan yang mana wanita itu ialah Afifah.

Sementara itu, Afifah ketika dihubungi memberitahu dia tidak pernah memiliki sebarang akaun Facebook. – MSTAR ONLINE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.