Api Misteri: Keluarga Ditempatkan Sementara Di Pengkalan Chepa

KOTA BHARU – Keluarga Zainab Sulaiman, yang dihantui dengan ‘api misteri’ sehingga dikatakan menyebabkan rumahnya musnah terbakar di Kampung Penambang di sini bulan lepas akan ditempatkan sementara di sebuah rumah berhampiran Pusat Tarbiyah Islamiah Kelantan, Pengkalan Chepa di sini.

Penghulu Mukim Penambang Zainuddin Zakaria berkata keluarga berkenaan ditempatkan di rumah itu atas permintaan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kijang, Wan Ubaidah Omar sementara menunggu rumah yang dibina untuk keluarga itu siap.

“Rumah yang sedang dibina itu berhampiran rumah adik kepada Zainab iaitu Faridah, 75, juga di Kampung Penambang dan dijangka siap tidak lama lagi,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Zainuddin berkata rumah baharu tidak dibina di tapak rumah Zainab yang terbakar pada 19 Sept lepas kerana dibimbangi rumah baharu itu juga akan terbakar.

Semalam, media melaporkan akibat kebakaran rumah yang mereka dakwa berpunca daripada kejadian api misteri, Zainab, 80, bersama menantu, Ropeah Zakaria, 50, dan cucunya, Wan Mohd Faiz Wan Hanafi, 21, Wan Nor Fatihah, 19, dan Wan Nor Fatini, 17, terpaksa berpindah tinggal di beberapa tempat selepas dikatakan diganggu api misteri itu. – BERNAMA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.