JDT II Terikat 2-2 Berdepan UiTM FC

JOHOR BAHRU: Johor Darul Ta’zim (JDT) II gagal memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri apabila sekadar seri 2-2 menentang UiTM FC dalam saingan Liga Perdana di Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang, malam Rabu.

JDT II terlebih dahulu membuka tirai jaringan menerusi sepakan percuma Mohd Hasbullah Abu Bakar yang bijak ditanduk Muhammad Syafik menewaskan penjaga gol UiTM FC pada minit ke-14, selepas berjaya melepasi perangkap ofsaid.

Pelawat terus menderita pada minit ke-30 selepas tuan rumah mencipta gol kedua hasil hantaran cantik Nicolas Fernandez di celah pemain pertahanan UiTM FC yang membuka ruang buat Daren Lok melakukan rembatan bola leret.

Kesilapan Aidil Zafuan yang gagal mengeluarkan bola dari kawasan bahaya hampir memberikan peluang kepada pasukan pelawat merapatkan jurang gol pada minit ke 37.

Bagaimanapun, pada babak kedua benteng pertahanan tuan rumah dibolosi pada minit ke-69 hasil jaringan Nur Arif Kamaruddin dan jaringan penyamaan Lucas Ramon Pugh pada minit akhir permainan. – Bernama

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.