Siti Kongsi Kejayaan Susut 14KG Selepas Bersalin

PENYANYI terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin berkongsi berita gembira dengan peminatnya di Instagram apabila memberitahu berat badannya susut sebanyak 14 kilogram hanya selepas 17 hari melahirkan anak perempuannya, Siti Aafiyah pada 19 Mac lalu.

Siti, 39, memberitahu penurunan berat badannya itu disebabkan faktor dia sering berjaga menjaga bayinya selain Aafiyah menyusu badan.

Malah penyanyi lagu Percayalah itu turut berterima kasih kepada anaknya kerana telah menolongnya mengurangkan berat badan.

“Alhamdulillah, hari ini, hari ke-17 ibu dan Siti Aafiyah selepas bersalin.

 

Siti Aafiyah penyeri hidup Siti dan Khalid.

“Ibu gembira sebab dah susut 14 kilogram (sebab berjaya dan Aafiyah kuat minum susu Ibu). Terima kasih anak ibu tolong Ibu. Alhamdulillah,” tulisnya di Instagram.

Siti selamat melahirkan Siti Aafiyah secara pembedahan di sebuah hospital swasta di ibu negara dengan berat 3.55 kilogram.

Penyanyi terkenal itu berkahwin dengan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa pada 21 Ogos 2006 dan pada 13 Oktober tahun lalu, penyanyi lagu Percayalah ini mengumumkan sedang hamil anak pertamanya.

Pada 1 Disember 2015, Siti Nurhaliza pernah berkongsi rasa sedihnya dengan peminat selepas dia mengalami keguguran yang ketika itu baru berusia dua bulan.

Kehadiran Siti Aafiyah menjadi penyeri dalam keluarga Siti dan Datuk K kerana menerusi perkahwinan terdahulu, Datuk K mempunyai empat orang anak, kesemuanya lelaki. – MSTAR ONLINE

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.